urozmaicaj( nie tylko piers z kurczaka) dodaj orzechy włoskie nasiona i tłuszcze( olej lniany, smalec, tran, olej kokosowy - nie tylko oliwa pamitaj o zasadzie 1:1:1) sok z marchwi sobie daruj i zjedz marchwkę)chyba ze uwielbiasz bo dla zdrowia to to nie jest. Kiedy treningi?:) Staraj się jesc nie przetworzone produkty(zamiast szynki zjedz biały [...]
[...] a na e że część omijasz i nie uwzgledniasz. Białko 2 gramy na kilogram masy ciała. https://potreningu.pl/articles/4731/silownia---ile-bialka-potrzebuje Można smażyć na oliwie z oliwek. Najlepszymi tłuszczami w tym kierunku będą jednak smalec, olej kokosowy, czy masło klarowane. https://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia
[...] g****. Nie wiem dlaczego ale na 5 z 6 posiłków u ciebie znajduje się oliwa. Smażysz na niej czy dodajesz żeby podbic tłuszcz? Jeśli chcesz używać dobrego tłuszczu do smażenia to wybierz olej kokosowy, masło klarowane czy smalec, a jeśli chcesz dobić tłuszczu w diecie to wybierz orzechy, ryby (ale nie z puszki), masło (do smarowania) czy awokado.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] (Ja na przykład nienawidzę brukselki i... nigdy jej nie jem :D ) 2. Muszę zapytać z czego robisz ten omlet, skoro jajka chcesz zamienić na jajka \-) Wszelka forma podania jest ok. Od razu tylko mówię, żebyś nie wpadł na pomysł smażenia na oliwie extra vergine. Do smażenia tylko masło/smalec/olej kokosowy ewentualnie oliwa z kolejnych wytłoczyn.
1. Tak, 2. Jeść, ale wliczać w makro, urozmaicać, 3. Olej kokosowy, smalec, masło klarowane, oliwa jest dyskusyjna- zdania są podzielone, jak masz w omlecie tłuszcz z żółtek, to spokojnie na dobrej patelni usmażysz bez dodatku tłuszczu. 4 orzechy wszystkie, poza ziemnymi, ktore nie są orzechami, tylko strączkami.5 kuchnia sfd
[...] sie wpier... w temat ale raczej sie przyda. Ja lece cos ala ketoze. Tluste miesa to podstawa mojej diety (k.... nie lubie tego slowa). Tlusz na jakim smaze to albo wlasny smalec jak potrzeba to dodany swinski lub kaczyk, czasami (piersi indyka etc suche mieso) olej kokosowy. Ale przechodzac do sedna to dodje do smalcu (na dzien) tylko ok 10ml [...]
[...] na oko. Jak się ma do tego teoria ryba 2-3 razy w tygodniu i ok 15 orzechów dziennie? Do moich źródeł tłuszczy należą. Miecho, ryby, orzechy, jaja, olej kokosowy, oliwa z oliwek smalec, masło. Poproszę o podpowiedzi 1. 1-2g EPA + DHA. Słaby ten skład. 2. 1:2 n-3:n-6. Policz sobie przykładowe kilka dni i zobaczysz ile Ci wychodzi n-3 i n-6.
Nie, nie jest spoko, oleje roślinne nie nadają się do obróbki w wysokich temperaturach. Do smażenia jak najbardziej nadają się smalec, olej kokosowy, masło. Żywność wysokoprzetworzoną usuwamy ze swojego jadłospisu, stąd wafle ryżowe w ogóle out i przewaga ryżu brązowego nad białym. A na Twoim poziomie zaawansowania nie ma sensu się przejmować [...]
[...] to też nie posiłek. Bardzo to źle ułożone. Każdy z posiłków ma zawierać 3 makroelementy w odpowiednich proporcjach. I nie zbudujesz mięśni jednocześnie redukując, więc najpierw określ dokładnie swój cel. Nie smaż na oliwie - lepszy będzie smalec, masło klarowane, olej rzepakowy, olej kokosowy. Zmieniony przez - emenems w dniu 2016-11-16 06:23:53
[...] Kreatyna się wchłonie dobrze i bez dekstrozy i bez carbo. Margaryna to sztucznie utwardzane tłuszcze roślinne, lepiej dać zwykłe masło ekstra, akurat jakby miała więcej nasyconych, to by się lepiej nadawała do smażenia. Do smażenia może być masło klarowane, olej kokosowy czy smalec. Inne tłuszcze się nadadzą jedynie do krótkotrwałej obróbki.
tak ale migdały i słonecznik to złe źródła tłuszczy -jako źródło kwasów tłuszczwoych nasyconych: masło naturalne, olej kokosowy, smalec (o którym więcej przy smażeniu), -jako źródło kwasów tłuszczowych jednonienasyconych: oliwę z oliwek (extra virgin), olej rzepakowy o obniżonej zawartości kwasu erukowego (Canola), -jako źródlo kwasow [...]
[...] reszta zwierzynca? Tluszcze ...prawie ich nie ma tym planie. Powinno byc: prawdziwe maslo, cale jajka, tluste miesa i ryby, oliwa, awokado, troche orzechow, olej kokosowy, smalec dobry (w zaleznosci co sie lubi i jak sie gotuje). Jak ta aktywnosc planujesz zwiekszac, w jakiej formie, w jakim celu (wydolnsc, sylwetka, itd)? Masz dostep do [...]
Do smażenia fajnie sprawdzają się: smalec, masło klarowane, olej kokosowy. A na przyszłość dobrze jest zakupić kombiwar lub grill elektryczny do szybkiego pieczenia.
do smażenia najlepsze tłuszcze to smalec, masło klarowane, oliwa z oliwek (krótkie smażenie i nie za wysoka temperatura), olej kokosowy na łyżce - olej lniany, oliwa z oliwek, rzepakowy
do smażenia najlepsze tłuszcze to smalec, masło klarowane, oliwa z oliwek (krótkie smażenie i nie za wysoka temperatura), olej kokosowy na łyżce - olej lniany, oliwa z oliwek, rzepakowy Dodam, że smażenie w 1 badaniu nawet przy długotrwałym smażeniu na oliwie, w mało znaczący sposób się utleniała ze względu na chroniące ją polifenole
Węglowodany złożone maja niski IG. A tłuszcze nasycone to głownie pochodzenia zwierzęcego, smalec, masło, itp, jednonasycone roslinnego: oliwa z oliwek, avokado, wielonasycone: olej lniany, kokosowy, nasiona:pestki dyni słonecznika, orzechy.
[...] etc.. albo pororstu ja uwielbiam z sama przyprawka gyros. Poddajesz podanym wyzej obrobka i gotowe:) Jezeli zamierzasz smazyc to staraj sie dawac jak najmniej tluszcu albo poporatu njalepiej wychodzi dobry teflon,patelnia grilowa czy olej PAM. Dopuszczalne tluszce to: smalec, olej kokosowy, olej rzepakowy z 1-wszego tloczenia. Pozdrawiam